top of page
  • Writer's pictureSeppo Parkkila

Kiitollisuudesta

Tänään Yhdysvalloissa vietetään yhtä vuoden suurimmista juhlapäivistä, nimittäin Thanksgiving- eli Kiitospäivää. Tällä päivällä on USA:ssa oma historiallinen taustansa, mutta sen merkitys ei rajoitu vain historiaan, vaan kiitollisuus on tarpeen joka päivä. Aikoinaan asuessamme USA:ssa vietimme Thanksgiving-päivää maan tavan mukaan, mutta toki suomalaisittain hieman vaatimattomasti. Oli kuitenkin hienoa nauttia kalkkuna-ateriasta karpalohyydykkeen kera. Täytyy tunnustaa, että kurpitsapiirakasta en koskaan erityisesti pitänyt, vaikka sekin liittyy olennaisena osana perinteiseen Kiitospäivän ateriaan. Kolmena vuonna saimme seurata suurta Thanksgiving-päivän paraatia St. Louisin keskustassa. Tästä päivästä alkoi joulun odotus.

Meillä Suomessa ei ainakaan vielä ole virallista Kiitospäivää, jota vietettäisiin kerran vuodessa kuten Amerikassa. Meillä kaikilla on kuitenkin monia kiitoksen aiheita: Saamme olla kiitollisia kaikille menneille sukupolville arvokkaasta työstä, jota he ovat tehneet isänmaamme puolesta. Sotaveteraanit ovat taistelemalla puolustaneet Suomen vapautta ja antaneet terveytensä ja monet henkensäkin maamme ja meidän kaikkien puolesta. Sodan jälkeen vanhempamme ja isovanhempamme nostivat ahkeralla työllään Suomen menestyvien länsimaiden joukkoon. Voimme olla kiitollisia myös kaikille ystävillemme ja työ- ja opiskelutovereille, jotka tuovat paljon helpotusta ja iloa tavalliseen arkeen. Suuri kiitos kuuluu lähimmille perheenjäsenille, jotka ovat kaikkein rakkaimpia ihmisiä meille jokaiselle. Lähetämme kuitenkin kaikkein suurimman kiitoksen Luojalle, joka on antanut meille tämänkin päivän elettäväksi ja nautittavaksi.

Hyvää Kiitospäivää kaikille!

1 view

Recent Posts

See All

Mikä OMIKRON?

Uusi koronavirusvariantti Omikron on aiheuttanut valtavan uutismyrskyn kaikkialla maailmassa. On sanottu, että se on kenties helpommin leviävä kuin aikaisemmat koronaviruksen muodot. On myös kyselty,

bottom of page