top of page
  • Writer's pictureSeppo Parkkila

Työn kautta

Me suomalaiset olemme saaneet seurata viime viikkojen aikana lukuisia vaalikeskusteluja, joissa äänessä ovat olleet pääasiassa eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Osa keskusteluista on ollut hyvinkin viihdyttäviä ja osa – se myönnettäköön – pitkästyttäviä. Äänestäjinä kysymme, että ovatko keskustelut tuoneet mitään uusia avauksia politiikkaan. Oma näkemykseni on ollut, että kovin paljon uutta ei ole ilmaantunut. Positiivista on ollut kuitenkin, että puolueiden välillä näyttää olevan selviä eroja. Äänestäjillä on siis oikeasti mahdollisuus valita positiivinen tulevaisuus Suomelle. Tässä Kokoomus on korostanut työn ja kilpailukyvyn merkitystä. Kokoomuksen kantana on tullut selvästi esille myös se, että velanotto pitää taittaa ja se vaatii vielä seuraavallakin vaalikaudella mittavia sopeutuksia. Kuuden miljardin euron sopeutustavoite on haastava, mutta siitä kannattaa pitää kiinni, koska tällä hetkellä Suomi elää yli varojen. Monet julkiset palvelut ja etuudet on rakennettu aikoinaan illuusiolle, jossa Nokian ja muiden teknologiayritysten menestys edelleen jatkuisi ja Suomen vienti vetäisi jatkuvasti. Globaalin talouskriisin keskellä näin ei ole tapahtunut. Nyt viimeistään tarvitaan säästötavoitteiden lisäksi toimia, jotka parantavat suomalaisten tuotteiden kilpailukykyä kansainvälisillä markkinoilla. Viennin edistäminen on erittäin tärkeää. Vienti ei synny itsestään, vaan sen toteuttaminen vaatii toteuttajat. Poliitikkojen tehtävä on mahdollistaa uusi nousu.

Suomalaisen viennin kulmakivenä ovat jatkossa uusien alojen tuottamat hyödykkeet. Niitä syntyy esimerkiksi biotaloudesta, cleantech- sekä bio- ja terveysteknologian aloilta. Myös ICT-ala tulee jatkossakin olemaan erittäin merkittävä Suomelle. Tarvitsemme erityispanostusta korkeimpaan mahdolliseen osaamiseen ja koulutukseen, jotta menestyksellisiä uusia vientituotteita voidaan tuottaa. Vienti on avainasemassa Suomen uudella tiellä. Meidän on kuitenkin muistettava, että myös toimivat sisämarkkinat ovat äärettömän tärkeitä. Sadattuhannet pienet ja keskisuuret yritykset työllistävät ja tuovat sen kautta hyvinvointia suomalaisille. Onneen ei ole oikotietä – suorin tie kulkee työn kautta.

1 view

Recent Posts

See All

Mikä OMIKRON?

Uusi koronavirusvariantti Omikron on aiheuttanut valtavan uutismyrskyn kaikkialla maailmassa. On sanottu, että se on kenties helpommin leviävä kuin aikaisemmat koronaviruksen muodot. On myös kyselty,

bottom of page